Savage gear sandeel

Savage Gear sandeel - Perfekt til kysten

Fisker du meget på yderkysten, så er du uden tvivl støt på savage gear sandeel. med mange farvemuligheder såvel som mange forskellige vægte og modeller, er sandeel helt klart en af de bedste blink/woblere fra savagegear. Det er uden tvivl et sikkert våben i jagten på den store blanke.

I denne artikel gennemgår vi de forskellige modeller og farver, samt hvornår de især er gode at anvende.

Knæk og bræk 🎣

Savagegear sandeel

Sandeel

Sandeel er som navnet antyder den farve som er skabt til at imitere en tobis bedst muligt. Denne model er helt fantastisk i det sene forår og sommermånederne, når havørrederne for alvor jagter tobiser på yderkysten.

Savage gear sandeel i sort og rød

Farven rød og sort UV er en oplagt model til både efterår og tidligt forår. I foråret er det en giftig model at fiske med, når børsteormene sværmer. I efteråret kan modellen få de mere sky havørreder i hugget, især på de mere blæsende dage, hvor vandet får lidt farve.

Savage gear sandeel pencil

Ønsker du en fantastisk tobisimitation, men ønsker ikke at fiske med en gennemløber, så er pencil modellen en sikker vinder. Savage gear sandeel pencil fås helt ned til 13 gram, som også er blinket meget anvendeligt selv på lavere vand.

Sådan fisker du med savage gear sandeel

Sandeel er en tobisimitation. Modellen er ikke lavet til at være det mest levende blink, men derimod til at være en god imitation, det er derfor vigtigt at tænke over mens man fisker.

  • Fisk langsomt hvis du anvender blinket i børsteormssæsonen 
  • Speedspin – sæt fart på i den tidlige sommer. Havørrederne jager, og tobiserne forsøger at flygte i høj fart
  •  Spinstop – tobiser dykker mod bunden når de flygter. Hold et forholdsvis langt spinstop for at imitere dette.
 

Tobisimitationer til havørredfiskeri

Tobiser findes i hobetal i danske farvande og er en fantastisk fødekilde for havørrederne. Fisker du med spin, er savage gear sandeel en perfekt imitation. se billeder af tobis og bliv klogere på dem her.

 

Hvad kan man fange på savage gear sandeel?

Blinket er selvfølgelig mest kendt for at være en storfanger blandt havørredfiskere, men de tungere modeller er også gode på den jyske vestkyst efter havbars. Når man fisker havbars er der typisk også en del hornfisk og makrel langs kysterne, ønsker man at sortere disse fra, handler det om at gå op i størrelse. De store havbars skal nok tage blinket alligevel.

Med sandeel kan du blandt andet fange disse arter:

Der er selvfølgelig forskel på hvilke størrelser og farver, som er de bedste til de forskellige arter.

Savage gear sandeel er det oplagte valg til havørredfiskeri, hvilket også er det som det er udviklet til.

Det er en fantastisk fordel at man kan få blinket i så mange farver og størrelser, sammen med snurrebassen, har du nærmest en komplet æske med blink, som kan fange havørreder i alle forhold.

Savage Gear Sandeel på youtube

På youtube kan du finde en masse inspiration og info som omhandler savage gear sandeel

Vigtigt note: Vi har ikke lavet den video der linkes til. Indholdet er blot ment som inspiration.

Så er det afsted til kysten

Vi håber at du har kunne bruge al den ovenstående information og at du vil give savage gear sandeel et forsøg. Måske det vil bringe dig lige så mange gode timer på kysten, som det har gjort for os.

 

Knæk og bræk 🎣