OGP Snurrebassen

Snurrebassen er et blink i verdensklasse

OGP eller Ole Gregersen paint, har de seneste år opnået enormt stor succes blandt danske lystfiskere. Det er selvfølgelig ikke uden grund. Det mest kendte blink, er nok gennemløbsblinket snurrebassen.

lige netop dette blink er blevet et helt fænomen, som har fået sin egen facebookgruppe kaldet: snurrebassens disciple. Gruppen har over 6000 medlemmer, som virkelig understreger hvor gennemtestet og succesfuldt blinket er.

Vi vil her gennemgå de forskellige størrelser, samt hvilke farver der er gode hvornår.

Snurrebassen
Snurrebassen no 3

Snurrebassen no 3

Størrelse 3 er nok det gennemløbsblink der bliver anvendt allermest herhjemme. Blinket vejer 18 gram og er derfor perfekt de fleste dage, i de fleste forhold. Snurrebassen no 3 er virkelig en havørred-magnet som fanger et utal af fisk herhjemme. Hvis du kun skal have et enkelt blink i din æske, så burde det være snurrebassen no 3 i sølv.

Snurrebassen UL

UL udgaven vejer kun 6 gram.

Det er helt ideelt til de tidspunkter hvor fiskene er svære at få i hugget. At Snurrebassen UL er så let, gør det også til et fremragende blink i fjorden, på de pladser hvor fiskene står på 20-50 centimeter vand. Ul blink som dette er også yderst poupulære i put and take søerne.

Lav et spinstop og hold godt fast.

Sådan fisker du med snurrebassen

Snurrebassen er et rotationsblink. Det betyder at det roterer om sin egen akse, når du holder et spinstop. Lige netop det at holde spinstop er derfor yderst vigtigt. 

  • Fisk varieret – udnyt at blinket roterer
  • Udnyt farverne – blinket kommer i mange farver, så du kan altid matche dagens forhold
  •  Få blinket til at “slå med halen” – i ny og næ kan det anbefales at rulle ultra hurtigt ind, lige inden et spinstop. Blot i et halv sekund.
 Snurrebassen er et af de gennemløbsblink vi er allermest glade for, da det kommer i så mange varianter og er så godt udført. Faktisk er det er af vores valg til det bedste gennemløbsblink der findes.

 

Hvor kan jeg købe OGP snurrebassen?

Hvis du skal med til den næste snurrebasse cup, så er det jo vigtigt at have lageret fyldt med de mange forskellige varianter. klik nedenunder for at komme til en OGP forhandler.

Sølv vil have sølv!

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at havørrederne elsker snurrebassen, men blinket fungerer fremragende til mange andre fiskearter.

På snurrebassen kan du blandt andet fange disse arter:

Der er selvfølgelig forskel på hvilke størrelser og farver, som er de bedste til de forskellige arter.

Snurrebassen no 3 er det oplagte valg til havørredfiskeri, mens vi kun kan anbefale at gå betydeligt op i størrelse, hvis du ønsker at fange havbars.

Tidligere nævnte vi, at hvis man kun skulle have et blink, så var det i en størrelse 3. Hvis vi nu kun måtte vælge en farve, så blev det helt sikkert sølv. Sølv vil bare have sølv 😉

Snurrebassen på youtube

Ønsker du inspiration til, hvordan du skal fiske med snurrebassen, kan det varmt anbefales at søge på youtube, da der er en stor mængde inspiration at hente.

Vigtigt note: Vi har ikke lavet den video der linkes til. Indholdet er blot ment som inspiration.

Find selv din favorit

Som du sikkert allerede ved, så fanger man mest når agnen er i vandet. Derfor vil vi her til sidst opfordre til, at du selv får testet fiskeriet med en snurrebasse for enden af linen. Hvis vi kun skulle vælge to størrelser og farver, så ville det være:

  • Snurrebassen no 3 – i farverne sølv eller kobber
  • snurrebassen UL – i farverne sølv eller kobber
 Du kan næsten have en helt blinkæske, som ikke indeholder andet end ovenstående blink, overvej dog også et par savage gear sandeel.
 
Knæk og bræk 🎣