Fiskeri sommeren 2023

Sommeren 2023 er over os – og den er varm og tør.

Det betyder dog ikke at du behøver at indstille al dit fiskeri, der er fortsat en masse spændende muligheder for at fange fisk.

Med østenvinden er makrel sæsonen 2023 startet og de første stimer af havbars er allerede langs kysterne.

Laks
Denne laks blev taget på flue, få dagen inden Storåen lukkede pga. varmen.

Hvilke fisk kan man fange om sommeren?

Når du fisker om sommeren kan du fange:

  • Havørred
  • Laks
  • Makrel
  • Havbars
  • Hornfisk
  • Regnbueørred
  • Skaller
  • Gedder
  • Karper
Sommeren byder på fantastisk fiskeri efter mange arter, men nogle af disse arter, såsom makrel og havbars, fanges næsten udelukkende om sommeren.

Fokuser dit fiskeri hvor det giver mening

Lakseåerne kommer helt sikkert til at lukke for fiskeriet i sommeren 2023, da vandet er for varmt, enkelte er allerede lukket her i starten af juni. Derfor kommer vi selv til at fokusere på arter som opholder sig ude på den åbne kyst. Vi skal huske at fiske efter noget nut eller anderledes, når vi nu får skænket muligheden.

Hold øje med vejret

En længerevarende østenvind betyder ofte godt fiskeri på den jyske vestkyst, men dårlige forhold for laks og havørred. Indret dig derfor efter vejret hvis du vil øge dine chancer for fangster. Lige nu, sidder vi, som mange andre og holder vejret, DMI antyder nemlig at der kan komme enkelte regnskyl, hvilket får havørreder op i åen og måske åbnes der for laksefiskeri enkelte steder.

Får vi en blivende østenvind, kan det bedre betale sig at kigge efter andre arter, og måske få luftet spinnestangen sammen og sine badeshorts.

 

 

Det er aldrig umugligt

Så længe der er fisk i åerne, så er der en chance for at fange dem – og der er fisk i åerne.

Egentlig tegner det til at være et godt lakseår, og havørrederne skal nok komme til at fylde i fangstrapporterne hen over sommeren.

Vi kommer derfor også til at teste lette kondomspinnere i de mindre åer, for at se om ikke den store blanke kan overlistes.

Laksen fra øverst i artiklen, er også taget en dag hvor vandtemperaturen i storåen var ganske høj, lige inden at den lukkede ned. Så det er aldrig umuligt, måske du kan være heldig at finde noget vand for dig selv. Knæk og bræk.

OBS: skal du fiske i de vestvendte åer, er det vigtigt at du holder øje med vandemperaturen.

Det kan du gøre her:

Storåen: https://www.hof-storaa.dk/forside/nyttige-oplysninger/vandtemperatur-i-storaaen

Skjern å: https://skjernaasam.dk/